CONCURS CASA DE LA CULTURA A LLORET DE MAR

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

2005 / Lloret de Mar

Fase [Concurs] Client [Ajuntament de Lloret de Mar]

Projecte GUANYADOR

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

La volumetria mira de combinar el fet físic del front a la plaça Pere Torrent amb la cerca que cadascun dels edificis esdevinguin aparents i significats des de la percepció exterior. L’ordre i posició dels edificis aixecant-se cap el nord-oest respon per una banda al criteri d’orientació correcta com a principal estratègia de sostenibilitat i per altra fer explicatiu el final de l’edifici des de la plaça. La coberta més alta que recull la barra de l’escola de formació d’adults i la sala mirador cobreix el pati d’exposicions, posant en relació el conjunt amb les edificacions existents. El joc de nivells intenta allargar la plaça en el seu sentit longitudinal, fent relliscar el seu nivell actual fins a la sala polivalent, que esdevé un gran pati de llums cobert on s’hi aboquen tots els usos. Aquest gran buit permet al visitant identificar els diferents edificis que conformen el conjunt. El pati del fons connectat visualment amb la sala incorpora l’ús de pati d’exposicions i pati de lectura ocasional semicobert per la visera de l’edifici administratiu des d’on es percep al fons la plaça i el carrer lateral.

 

Hem condicionat especialment l’edificació amb els següents criteris: Mirar, per una banda, d'interconnectar els nuclis d’escales; limitar el casal d’avis a planta baixa pensant en la comoditat dels usuaris; i prioritzar la relació en planta baixa amb el màxim de perímetre possible del Casal d’Avis amb la plaça i el carrer lateral, imaginant que durant el bon temps puguin gaudir de l’espai de la plaça més proper a la cafeteria del centre.

2015 | Procés de les obres a Selva de Mar
Casa de la Cultura concurs
Bibtic