EL PUNT - PROJECTE DE LA CASA DE LA CULTURA

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Publicat a EL PUNT - COMARQUES GIRONINES

Data [15.06.2005] Autor de l'article [Laura Juanola, Lloret de Mar]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

"[Presenten el projecte del nou edifici de la plaça Pere Torrent de Lloret, que es començarà a fer el setembre]

 

L'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, i la regidora de Cultura, Laura Bertran, van presentar ahir als lloretencs el nou edifici que es farà a la Plaça Pere Torrent, en el qual hi haurà la biblioteca, l'escola d'adults més gran de les comarques de Girona, el casal d'avis i l'àrea de benestar social. L'edifici, que costarà deu milions, es començarà a construir passat l'estiu, tindrà 8.625m2 distribuïts en quatre plantes, planta baixa i soterrani i es preveu poder-lo estrenar l'any 2007.

El govern de Lloret va poder presentar ahir als veïns les imatges virtuals de com serà el nou edifici de la plaça Pere Torrent, que ha de servir per donar una imatge de modernitat al centre i per millorar els serveis. Amb el nou edifici, els serveis socials estaran en contacte directe amb el casal de la gent gran i biblioteca complementarà l'escola d'adults, que tindrà 1.000 metres quadrats destinats a formació i que serà la més gran que hi haurà a les comarques de Girona. L'escola d'adults ocuparà la tercera i quarta planta i estarà enfocada també a la gran colònia d'estrangers que viuen a Lloret. L'escola oferirà cursos de català i castellà a més d'anglès i informàtica.

La nova biblioteca, també situada a l'edifici, tindrà una sala infantil, a més d'una sala d'exposicions de 200 metres quadrats i un espai per presnetar llibres i fer cursets. A més, també hi haurà una cafeteria i un pati destinat a la lectura. El  projecte preveu fer de la biblioteca l'espai cultural per excel·lència de Lloret.

El nou edifici inclou també una zona per al departament de benestar social de l'Ajuntament, a la queal s'hi accedirà des del carrer Torrentó per donar més confidencialitat als usuaris. El departament estarà a la tercera planta.

Per últim, el casal de la gent gran, situat a la planta baixa i a la primera planta, tindrà 850 metres quadrats atès el creixement que té Lloret de població de la tercera edat. Actualment, hi ha 3.000 persones censades al municipi amb més de 65 anys. El casal tindrà sales de joc i televisió i espai per poder fer balls de saló. L'Ajuntament preveu que el nou edifici sigui una millorea significativa per tots aquests equipaments."

2018 COMENCEM LES OBRES DE LA SEGONA FASE DE LA RESIDENCIA GERIATRICA A SANTA COLOMA DE CERVELLÓ
Bibtic